top of page
IMG_20230604_095545_edited_edited.png

Spoznaj mene in mojo filozofijo

Sem licencirana osebna trenerka in prehranska svetovalka, specializirana za delo z ženskami.

 

Moje metode dela so plod kontinuiranega in večletnega teoretičnega in praktičnega izobraževanja s področij treninga za moč in mišično maso, prehrane, spreminjanja miselnih procesov in navad, dela na telesni samopodobi in tvojemu odnosu do hrane in treningov.

O meni

MOJI ZAČETKI

S takšnim in drugačnim gibanjem sem povezana že od malih nog - izhajam iz aktivne družine, kjer smo se redno ukvarjali z različnimi športi. Tekom osnovne in del srednje šole sem trenirala in tekmovala v športni gimnastiki, preizkusila sem se tudi v karateju in še v drugih rekreativnih športih.

 

Ljubezen do gibanja sem v najstniških letih za nekaj časa izgubila in ga nato ponovno odkrila v času študija. Na gibanje in prehrano nisem vedno gledala kot način skrbi zase, kot nekaj kar je namenjeno izboljšanju zdravja, počutja in kvalitete mojega življenja, temveč kot izključno na sredstvo s katerim sem nadzorovala svoje telo in se spopadala z neprijetnimi čustvi in tesnobo.

Preteklo je precej časa, energije in solz, preden sem odnos do same sebe, svojega telesa, prehrane in treningov z delom na sebi uspela popraviti do te mere, da sem gibanje in uravnoteženo prehrano pričela dojemati kot nekaj kar pozitivno doprinaša mojemu življenju in mi energijo daje, namesto jemlje. Vse to ni prišlo samo od sebe, temveč z leti dela, raziskovanja in izobraževanj, ki sem jih vložila v širjenje svojega teoretičega in praktičnega znanja.

Moje KOMPETENCE

Svojo prvo licenco s področja fitnesa (trening za moč in mišično maso) sem pridobila leta 2016 na Fitnes zvezi Slovenije pri Olimpijskemu komiteju Slovenije pa sem pridobila tudi naziv Strokovnega delavca v športu 1 (športna rekreacija).

 

Svoje znanje redno obnavljam in izpopolnjujem z obiskom delavnic, seminarjev in opravljanjem predvsem tujih licenc iz različnih področij treninga za moč in mišično maso (med drugim tudi specifično s področja dela z ženskami), prehrane, dela na izboljševanju telesne samopodobe (kako dojemamo svoje telo), spremembi miselnih vzorcev okoli hrane in treningov in spreminjanju navad

Ker teoretično znanje ni dovolj, sem opravila tudi praktično usmerjeno mentorstvo pod okriljem Matjaža Erjavca in Tineta Seražina Lisjaka, ustanoviteljev Vadbenega centra Evolucija, od leta 2020 pa sem tudi ponosni polnopravni član ekipe njihovih trenerjev, kjer dnevno pomagamo spremenjati in izboljševati življenja številnim različnim profilom strank. Trenutno je moje delo razpeto med delom v Evoluciji (osebna trenerstva in skupinski treningi v živo) in samostojnim delom s strankami (v živo in online), ki si želijo bolj celostne in poglobljene podpore in individualne obravnave.

Kaj počnem danes?

Vsa svoja znanja sedaj povezujem v procesu osebnega trenersva 1-1 ali v skupini in pri nudenju storitev coachinga, kjer strankam nudim celostno obravnavo, ki upošteva tako psihično kot fizično zdravje in dobro počutje.

To pomeni, da sem usposobljena poskrbeti za tvoje treninge, te usmeriti pri prehrani in ti nuditi vso potrebno podporo pri spreminjanju navad, miselnih procesov in zakoreninjenih prepričanj, ki ti ne služijo več.

 

Živimo v času, ko je videz za marsikoga bolj pomemben kot to, kako se počutimo, kaj zmoremo, kakšna je naša kvaliteta življenja. Tudi sama sem potrebovala dolgo časa, da sem razumela in nato ponotranjila vse te informacije. Vse znanje na svetu ti namreč ne pomaga, če ga nisi sposoben in pripravljen razumeti ter nato inkorporirati v svoje življenje. Ker je "zakaj nekaj počneš", ravno tako pomembno kot "kaj počneš".

Moje delo zato ne zajema le pisanja treningov in prehranskih načrtov. Ne le, da te s tem nič ne naučim, pogosto je ravno podpora ob implementiranju informacij v prakso tista, ki naredi razliko med tem ali bo to le še "ena dieta, en prehranski načrt in en trening program" ali pa tvoje novo življenje.

 

Moja želja in cilj je, da ti tekom najinega sodelovanja ustvariva življenje, kjer sta uravnotežena prehrana in treningi nekaj kar počneš kot del skrbi zase in kot izkaz spoštovanja svojemu telesu in ne kot sredstvo za nadzorovanje, kaznovanje telesa ali zgolj kot spreminjanje ali ohranjanje videza.

Če se odločiš za sodelovanje z mano, je moj cilj s tabo ustvariti dvosmerni odnos, z odprto komunikacijo in zaupanjem, proces, ki ga usmerjajo tvoje potrebe, vrednote in cilji. To pomeni, da ne diktiram in ukazujem, ampak krmarim in pot prilagajam tvojim ciljem in potrebam ter trenutnim življenjskim okoliščinam. Poudarek pri delu dajem na razvijanju sočutnega odnosa same sebe, kar vedno zajema prijaznost in spoštovanje same sebe, ob sočasnem aktivnem prevzemanju odgovornosti za življenje, ki ga živiš.

Neprecenljiv del moje službe je opazovati ženske, kako za tisto uro, ki jo preživijo z mano odložijo breme vseh obveznosti, ki jih imajo in brez slabe vesti naredijo nekaj, kar je namenjeno samo njim in izboljšanju kvalitete njihovega življenja.

 

In neprecenljivo je opazovati, kako te ženske z navdušenjem pridobivajo na samozavesti tako pri treningih, kot pri sprejemanju odločitev na ostalih področjih njihovega življenja.

 

Končna destinacija je, da te ne usmerja več strah pred izgubo nadzora nad tvojim  telesom in da tvoja prva skrb več ni "ali moje telo izgleda dovolj dobro, da si zaslužim kvalitetnega življenja".

V kaj verjamem in kaj me vodi pri mojem delu

Proces coachinga med drugim zahteva veliko mero zaupanja, pa tudi kompatibilnosti med (vsaj glavnimi) vrednotami in prepričanji coacha in stranke.

Pri sodelovanju s strankami me vedno usmerjajo:

INTEGRITETA

Tu sem, da ti pomagam do ciljev, a ne za vsako ceno.

Pri delu se ne poslužujem pristopov, ki bi bili namenjeni pritiskanju na tvoje boleče točke in izkoriščanju tvoje stiske in tehnik, ki bi na račun hitrejših rezultatov ogrozile tvoje psihično ali fizično zdravje.

Pri vsem kar počneva, je tvoja dobrobit tisto, kar je vedno temelj in moja prva skrb. Če ugotovim, da tvoj cilj s tem ni kompatibilen in bi ti rezultat ali proces lahko povzročil škodo, te na to takoj opozorim. Če kljub temu tvoj cilj ostaja nespremenjen, te usmerim drugam.

Integriteta zame pomeni, da živim kar govorim in v kar verjamem. Od tebe ne morem pričakovati odprtosti, ranljivosti, zaupanja in vlaganja dela in energije v proces, če tega nisem sposobna tudi sama. To pomeni, da ti do najboljših rezultatov lahko pomagam le, če tudi sama konstantno vlagam v svoje znanje, prakticiram skrb zase in delam na svojih šibkih točkah.

SOČUTJE

Ni prijaznost, ni popuščanje, ni prepuščanje lenobi in ni pasivnost.

Je pogum, odgovornost in spoštovanje same sebe. Je aktivno oblikovanje svoje prihodnosti, v skladu s tem, kar si zaslužiš.

 

Sočutje vsebuje "mehko" in "tršo" komponento, jin in jang polovico.

 

Mehka komponenta zajema sprejemanja situacije takšne kot je, z razumevanjem in priznavanjem, da je trenutna realnost po svoje zahtevna in včasih težka, a se izogibava nepotrebnemu samoobtoževanju in ravnanjem "kaznovanja".

Trša komponenta, ki je ravno tako pomembna, pa je namenjena sprejemanju odgovornosti za svoje življenje in opomniku, da si ti tista, ki je odgovorna za svojo dobrobit in da lahko napreduješ le če se tako odločiš in v skladu s tem ravnaš.

 

Vsaka odločitev ima posledice in vse je v tvojih rokah.

ZNANJE

Želim te naučiti veščin in ti predati znanja in mehanizme, ki ti bodo koristili za vse življenje.

 

Opazila boš, da je proces najinega dela osnovan na postavljanju vprašanj in razmišljanju, k čemur spodbujam tudi tebe. Proces je namreč veliko bolj uspešen, če si v njem aktivno vključena in ga sooblikuješ.

 

Želim si, da razumeš, zakaj je določena svar pomembna in čemu služi, da razumeš pomen konteksta.

 

Da lahko stvari umestiva v kontekst, te ozaveščam o širši paleti področij, ki skupaj tvorijo zaključeno celoto. Govorili bova o pomenu in o tehnikah skrbi zase, o nujnosti treninga za moč in mišično maso, uravnotežene prehrane in o tem kako ta in podobna področja implementirati v tvoje življenje na vzdržen in tebi prilagojen način.

bottom of page